Sorry Sorry Sorry.... - Reisverslag uit Vancouver, Canada van Brigitte Loppé - WaarBenJij.nu Sorry Sorry Sorry.... - Reisverslag uit Vancouver, Canada van Brigitte Loppé - WaarBenJij.nu

Sorry Sorry Sorry....

Door: Brigitte

Blijf op de hoogte en volg Brigitte

10 April 2005 | Canada, Vancouver

... echt TE lang geleden dat ik een update geplaatst hebt… deze is dan ook speciaal voor mijn lievelingsneef in Rotterdam ;-)

Wat is er ook alweer allemaal gebeurd? Om te beginnen een weekendje Whistler! De bus van 06.00 uur gepakt en die brengt je via de Sea to Sky road naar Whistler Village. Echt een prachtige route, helaas niet zoveel van meegekregen aangezien ik natuurlijk weer de hele tijd lag te tukken. Whistler is fantastisch! Eenmaal op de top een prachtig uitzicht, maar daar kwamen we helaas ook tot de conclusie dat de sneeuw echt heeeeeel slecht was. Ik was gewoon bang om naar beneden te gaan! Voor het grootste deel dus gewoon door de Village gewandeld en wat op het terras gezeten. Dat was echt prima te doen aangezien het 20 graden was! En ondertussen maar sneeuwen in Europa haha. ’s Avonds de Garfunkel onveilig gemaakt en ik hoor jullie al denken… dus ja hoor... ik heb m maar even ingekopt. Vreemd genoeg had de barman de vraag “Where is Simon” al eerder gehoord en vond ‘ie m niet echt leuk meer. Jammer.

De gehele weer erna waren de Ieren nogal van slag. 17 maart was namelijk St. Patrick’s Day en hoewel ze geen van allen konden uitleggen wat dat precies was, is het toch een big thing voor ze. Rond 10 uur in de ochtend wordt begonnen met de eerste Guinness en dat gaat zo de hele dag door. In de middag zijn ze dus al katjelam en niet meer aanspreekbaar. Twee Ierse dames hadden geregeld dat alle exchange studenten welkom waren in een huis off-campus, dus het zou een mooi feestje worden. Helaas maakte onze grote vrienden van de Canadese politie opnieuw een voortijdig einde aan deze avond. Tijd: 22.30 uur!!

En dan nog een ander feestje, de verjaardag van Kristina a.k.a. “Hi my name is Kandy and I am from Sweden”. Dit keer geen stampensvolle huiskamer met allerlei onbekenden, maar een selecter gezelschap. Na het eten besloot ik dat het tijd werd voor het enige goede dat Zweden ons heeft gebracht: ABBA! Iedereen werkelijk uit z’n dak op klassiekers als Dancing Queen en Waterloo. Werkelijk tijdloos. Daarna waren we helemaal klaar om naar een 80s party Downtown te gaan, maar helaas hebben we de waiting lines in Canada toch nog niet helemaal begrepen. “Ja, jullie staan op de V.I.P. list maar jullie kunnen niet naar binnen. Jullie moeten in de V.I.P. waiting line staan.” Juist ja. Uiteindelijk maar naar een andere tent gegaan, maar wederom dus geen 80s voor ons.

Ondertussen begon het eindelijk eindelijk weer te regenen in Vancouver en dat betekent: sneeuw in Whistler!! Dus tijdens het Paasweekend wederom de Greyhound-bus naar Whistler gepakt. Meters sneeuw en dus ook gladde wegen. Blijkbaar waren de mensen dat niet gewend (?) want onderweg waren 4 auto’s naast de weg beland. En als je dan ook een bus van Greyhound op zn zijkant in een greppeltje ziet liggen, word je wel een beetje zenuwachtig. Gelukkig veilig aangekomen. Dit was wel wat anders dan mijn vorige bezoekje: superveel sneeuw!! Deze keer was de UBC-lodge helaas vol, dus dat werd een hotel. Om de kosten te drukken met zn 5-en in een tweepersoonskamer… Krapjes, maar wel heel gezellig ;-)

Vrijdag 1 april heel gezellig met ‘de jongens’ een bezoekje aan Seattle gebracht. Relaxed door de stad wandelen en natuurlijk ’s avonds een SuperSonics Game pakken. Supergave wedstrijd die tot de laatste seconde spannend was. Publiek ging in het vierde kwart helemaal los en wij deden leuk mee: “Let’s Go Sonics, Let’s Go!” en natuurlijk “De-fense, de-fense, de-fense”. Heeft allemaal geholpen: 89-87! Helaas mochten wij na de wedstrijd niet het heilige speelveld betreden, omdat ze niet geloofden dat ik onder de 16 was. Maar aangezien we helemaaaaaal uit Nederland waren gekomen voor de Sonics, mochten we 1 seconde aan de zijkant staan voor een foto. Maar vooral NIET het hout aanraken!!

De volgende dag gaven de Spanjaarden en Noren een feestje in een soort Playboy-mansion. Helemaal compleet met zwembad, basketbalveld, trampoline, barbecue, jacuzzi, biljartkamer en grote keuken. Locatie was off-campus dus we hadden geen last van de vroege sluitingstijd in Fairview en ook qua geluidsoverlast kon er niet zoveel misgaan, dus ook de politie zou het feestje niet komen verstoren. Sangria = heerlijk!

En dan begon mijn laatste collegeweek! Helemaal volgeboekt met presentaties en deadlines voor allerlei assignments en reports. En afgelopen donderdag was dan toch echt mijn laatste college… niet alleen van mijn tijd in Canada, maar van mijn hele studie… Dus wel iets om even stil bij te staan. Niet te lang natuurlijk want op UBC wordt de laatste collegedag van het jaar groots gevierd. Echte diehards beginnen al om 9 uur met drinken en rond 13 uur vertrekken alle studenten naar het Thunderbird Stadium voor een openluchtfestival met allerlei bandjes. En na dit feest sluiten alle studenten zich op om zich voor te bereiden op 3 verschrikkelijke weken... final exams!! Dusss... tijd om af te sluiten en even goed aan de studie te zitten!

Baaaaaaiiiiiiii, XXX
Brigitte

• 10 April 2005 - 09:58

Pappa:

Ook dit stukje was weer een genoegen om te lezen! Jammer voor je dat het nu al weer zo gauw voorbij zal zijn, maar het vooruitzicht op nog een super mooie reis door Amerika zal dit ongetwijfeld compenseren. Heel veel succes met de laatste tentamens en we zien elkaar binnenkort in Vancouver!
    Liefs,
    Pappa

• 10 April 2005 - 10:45

WJ:

Hey Brigitte, dat werd weer eens een keer tijd;) haha.. Je hebt dus je laatste college gehad(y) top! nou, heel veel succes dan maar voor je exams, dan kun je daarna lekker afstuderen en wellicht dat er dan wel een plaatsje voor je is bij een bank, of moet ik zeggen dé bank??!:)

• 10 April 2005 - 17:23

Sofie:

Hey Brigitte!
    Wat een coole dingen heb je weer gedaan! Foto's ook erg leuk! Wie van die jongens is je vlam? ha ha, ben benieuwd.
    Enjoy your stay furthermore.
    Liefs Sofie

• 11 April 2005 - 08:25

Xanthe:

hee brig!
    heel veel succes met je final exams! Maar blijf wel je avonturen op internet zetten! Is wel zo leuk voor degenen onder ons die gewoon in NL heel hard aan de studie zijn...
    Liefs Xanthe

• 12 April 2005 - 12:54

Dani:

wow...die hummer!! neem je dr 1 mee als je terugkomt? dikke doeidoei!

• 13 April 2005 - 07:53

Rogier (aka "the Cousin"):

Bedankt! Hier zat ik even op te wachten. Terwijl ik keihard aan het klussen en scripteren ben lezen hoe anderen zich op en top vermaken. Geniet nog maar even,, het gaat sneller dan je denkt!
    XXX Rogier

• 13 April 2005 - 11:23

Broer:

Dani, wie moet er dan in die Hummer rijden?

• 14 April 2005 - 13:09

Dani:

broer, iemand die de benzine kan betalen!

• 14 April 2005 - 23:58

PCL dus!

• 15 April 2005 - 13:37

Marieke:

Hey Brigitte,

Zo te lezen is jouw avontuur alweer afgelopen! Leuke verhalen op je site! Zal inderdaad proberen die van mij iets frequenter bij te houden ;-)
    Liefs Marieke

• 19 April 2005 - 20:07

Mariel:

Jammer dat je er nou speciaal bijzet dat dit bericht voor je neef is.... Durf bijna geen reaktie te plaatsen...
    :) x

• 24 April 2005 - 11:52

Charlotte:

Sorry brig, ik ga toch voor optie E... haha jij snapt m? je hoort er nog wel meer van. heel veel plezier dalijk met je tour!!! doeiii

• 30 April 2005 - 20:30

Charlotte:

gefeliciteerd met de queen! drink een biertje mee op de queen daar!!! cheers

• 05 Mei 2005 - 03:05

Pappa En Mamma:

Vanuit Banff/Canada wensen wij jou een hele leuke en onvergetelijke reis door Amerika toe. Als het goed is begint deze mooie reis vandaag. Veel liefs, pappa en mamma. XXX

• 06 Mei 2005 - 12:36

Sofie:

Hey B,
    wat is jouw emailadres? ben mijn hotmailww al tijden kwijt. ik ben:sofiesimao@gmail.com.
    as zaterdag gaan char en ik 2 jongens verwennen met het lustrumgala in antwerpen, waar ben jij? rest gaat of niet of met een L-aan. vorig jaar heb je zo goed op me gepast. dit jaar ga ik niet drinken, zal mijn eerste nuchtere gala worden, zo spannend.....
    doeidoeidoeidoeidoeidoei